2008-11-27 04:04:09• hírek • Szatmar.ro

Visszavágott a Roma, búcsúzik a CFR

Az olaszok rutinosan 3-1 arányban legyőzték a CFR-t, amely ezzel búcsúzhat Európától.

A Steaua után a szerdai vereséget követően a  Kolozsvári CFR is elhagyta Bajnokok Ligáját, így a két csapat nem ír történelmet: miután először vehetett részt két román csapat a csoportküzdelmekben, premier lett volna valamelyikőjük továbbjutása.

Miután a bukarestiek már korábban „vehették a sátorfájukat", a kolozsváriakon volt a sor megkísérelni a lehetetlennek tűnőt. És nem is sikerült nekik, pedig, legalábbis az első félidőben, jóval több helyzetet dolgoztak ki, mint az olaszok, akiknek elég volt kapuralövés. Az első félórában sorrendben Kone, Culio és Trica szalasztotta el a jobbnál jobb  helyzeteket, miközben Brighi az üres kapuba passzolhatott (Stancioiu kétségbeesett kifutása után), majd Totti csavart mesterien egy szabadrúgás után a hálóba. A harmincadik percben aztán Kone szépített, amikor Perreira lövését Doni a csatár elé ütötte. Majd a burkina-fasói csatár egyenlíthetett volna, de közelről nem találta el a kaput.

A második játékrész két hazai lehetőséggel kezdődött, majd a Brighi egy újabb kontra végén ismét kettőre növelte csapata előnyét. A hátralévő időben a Roma nem akart,a  CFR nem tudott többet kihozni a játékból. Bár a hazaiak néha szépen passzolgattak és hozták ki a labdát, olyan 30 méterre Doni kapujától elfogyott a tudományuk, miközben az olaszok azért egy-két gyors kontrával megmutatták, hogy a technikai tudás és a labdatartás nem minden. Összességében a jobb és rutinosabb csapat győzött, míg a CFR az utolsó lehetőséget is elszalasztotta, hogy győzelemmel ajándékozza meg szurkolóit a Bajnokok Ligájában.

A csoport másik találkozóján a Bordeaux szinte végigtámadta az első félidőt, gólt mégis a Chelsea lőtt, amikor a 62. percben Anelka csapata első helyzetét értékesíteni tudta. A franciák azonban nem adták fel, hat perccel a vége előtt egy szögletet követően Diarra kiegyenlített, ami azt jelenti, hogy a CFR-nek már a harmadik hely megszerzésére sincs esélye.A csoportot kilenc ponttal a Roma vezeti a nyolc pontos Chelsea és a hét pontos Bordeaux ellen. A Chelsea odahaza biztosíthatja be továbbjutását az utolsó körben a kolozsváriak ellen, míg a Stadio Olimpicóban a Roma és a Bordeaux egymás ellen döntheti el a továbbjutást. Amennyiben a CFR nyerne a Stamford Bridgen és a franciák kikapnának Olaszországban, a Szamos-partiak pontban befognák ugyan a gallokat, de az egymás elleni eredményük miatt akkor is mögöttük végeznek.

A csoport:
Kolozsvári CFR - Roma 1-3
CFR:
Stăncoiu - Panin, Cadu, De Sousa, Perreira - Muresan, Culio, Dani (Peralta 72.), Dubarbier (E. Kone 70.), Trică (Deac 84.)- Y. Kone
Roma - Doni - Cassetti, Mexes, Juan, Tonetto (Riise 86.) - Taddei, de Rossi, Brighi, Baptista, Perrotta (Pizarro 90.)- Totti (Vucsinics 81.)
gólok: Y.Kone (30.) illetve Brighi (12., 64.), Totti (22.)

Bordeaux - Chelsea 1-1
gólok:
Diarra (84.) illetve Anelka (62.)

B csoport:
Anorthoszisz Famaguszta - Werder Bremen 2-2
gólok: Nikolau (62.), Savio (68.) illetve Diego (72. tizenegyes), Almeida (87.)
Inter - Panathinaikosz 0-1
gól: Sarriegi (69.)

C csoport:
Sporting Lisszabon - Barcelona 2-5
gólok: Veloso (65.), Liedson (66.) illetve Henry (14.), Polga (17. öngól), Messi (49.), Caneira (67. öngól), Krkic (73. tizenegyes)
Sahtar Donyeck - Basel 5-0
gólok: Jadson (33., 65., 73.), Willian (50.), Szeleznyov (75.)

D csoport:
Atletico
Madrid - PSV Eindhoven 2-1
gólok: Simao (14.), Rodriguez (28.) illetve Koevermans (47.)
Liverpool - Olympique Marseille 1-0
gól: Gerrard (23.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: